Elérhetőségek

mail:
jakama@freemail.hu
web: http://www.jtm.atw.hu

Jakabné Tóth Márta

Sopronban született, jelenleg is ott él és alkot. Közép- és főiskolai tanulmányait Budapesten végezte. Művészetének kibontakoztatásában, technikai ismeretei fejlesztésében segítették tanárai és kiváló festőművészek, így: Tamási Györgyné, Dr. Madarász Miklósné, Deákfalvi Sarolta, Szabó Béla és Szepes Péter. Divatgrafikai tanulmányokat folytatott a londoni Gina Holliday-nél és Cseer Andornál Budapesten.
Személyes és szakmai fejlődése szempontjából részt vett a Képzőművészeti Szabadegyetem foglalkozásain (Képzőművészeti Lektorátus szervezésében) és előadásain Bp- en. Tanárai voltak: Bálványos Huba Munkácsy Díjas grafikusművész, Fiók László festőművész. és Dóri Éva szobrászművész.
Törekszik az új technikai megoldásokra és a képeken keresztül nem az egyszerű látvány bemutatására, hanem az érzelmek és gondolatok ébresztésére, valamint a mondanivalójának sajátos, szimbolikus közlésére.
Több egyéni és kollektív kiállításon szerepeltek munkái itthon és külföldön (Sopron, Budapesten, Győr, Graz, Pozsony, Bécs, Bamberg és FR.o. Dobogókő, Brennberg Stb.)

HITVALLÁSA A MŰVÉSZETRŐL: 
Hiszem, hogy a képzőművészet a színekkel, formákkal, harmóniával teszi az emberi életet teljessé.